Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008

Το κλείσμο ενός κύκλου …και το μέλλον αυτού του blog

Φίλοι, το έργο “Συλλογικός Κατάλογος Δημοσίων Βιβλιοθηκών” (ΣΚΔΒ) ολοκλήρωσε στις 31/8/2008 μια πορεία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1999 μέσα από δύσκολες συνθήκες και με αρκετή “μοναξιά”. Το blog αυτό http://unioncat.blogspot.com/ δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2007 ακριβώς γι’ αυτό το λόγο: να φέρει τις δημόσιες, και όχι μόνο, βιβλιοθήκες πιο κοντά, να “βγουν από το καβούκι” τους, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι όσοι προσφέρουμε υπηρεσίες στις βιβλιοθήκες αντιμετωπίζουμε λίγο-πολύ τα ίδια προβλήματα, ενώ έχουμε ανάγκη για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, αλλά και για διαρκή ενημέρωση κυρίως σήμερα που η πληροφορία έχει πάρει πια τη μορφή χιονοστιβάδας.

Με την αφορμή της ενημέρωσης για τα γενόμενα στο έργο ΣΚΔΒ, επεκταθήκαμε και σε γενικότερη πληροφόρηση που αφορά τις βιβλιοθήκες κυρίως στον ελλαδικό χώρο.

Κλείνοντας, λοιπόν, το έργο τον κύκλο του, ουσιαστικά 31/8/08 και τυπικά 31/12/08 με τη λήξη των έργων των Κινητών Βιβλιοθηκών ως πρόγραμμα οριζόντιας δράσης, προβληματιστήκαμε αν θα πρέπει να συνεχίσουμε (με αυτή ή άλλη ανάλογη μορφή) ή να κλείσουμε το blog. Θεωρώντας ότι η γνώμη σας μετράει, καταθέστε την ψηφίζοντας στο ερωτηματολόγιο που υπάρχει στην αριστερή μπάρα του blog. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 31/12/08.

Μετά τη λήξη του έργου "Συλλογικός Κατάλογος Δημοσίων Βιβλιοθηκών" στις 31/8/08 το εν λόγω blog θα θέλατε:

  1. Να συνεχίσει ως έχει
  2. Να μετονομαστεί σε "Greek Libraries's News"
  3. Να συνεχιστεί η θεματολογία του από το blog "Τα Νέα της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς"
  4. Αρκούν τo blog "New Technologies in Greek Libraries" και η Ομάδα Συζήτησης "Greek Public Libraries"
  5. Να "κλείσει"

Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις προσθέστε τις στα σχόλια αυτού του post ή στείλτε τις στο unioncat@sch.gr .

2 σχόλια:

e-scriptorum είπε...

ομολογούμε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση μιας ξάφνιασε και μας στεναχώρησε.

το μόνο που θα θέλαμε να πούμε είναι ότι για μας είστε σημαντική πηγή πληροφόρησης και ερέθισμα δημιουργικότητας

αν νομίζετε ότι ο κύκλος έκλεισε, πάρτε ανάσα και ανοίξτε ένα καινούριο

πραγματικά είναι κρίμα να σταματήσετε.......

ggk είπε...

Τί πάει να πει ότι ολοκληρώθηκε; Φαντάζομαι ότι θα σταματήσει η περαιτέρω ανάπτυξή του, σωστά; Κατά τα άλλα από τη στιγμή που θα είναι σε λειτουργία δε βρίσκω λόγο να κλείσει το blog και να σταματήσει η ενημέρωση του κόσμου για τη χρήση του κτλ.

Μη σταματάτε λοιπόν :)