Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

Δελτίο τύπου: 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Σεμινάριο Δημιουργίας Ψηφιακών Βιωματικών Αφηγήσεων στις 19-21 Σεπτεμβρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος 28 συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια σειρά εισηγήσεων με θέματα που αφορούσαν τον σχεδιασμό και την ψηφιακή απόδοση των ιστοριών ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήριο σχετικό με τη σύνθεση και τη δυναμική της ζωντανής αφήγησης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με ενθουσιασμό την δημιουργία των δικών τους βιωματικών ιστοριών.

Οι ταινίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και η Βιβλιοθήκη σχεδιάζει την προβολή τους σε ειδική εκδήλωση έως το τέλος του χρόνου.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι : Γιάννης Καισαρίδης: Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός, Πόπη Κριθάρα : Εκπαιδευτικός, Γιώργος Μπίκας : Πληροφορικός – Υπάλληλος Βιβλιοθήκης, Τάσος Πρωτοψάλτου : Σκηνογράφος – Εικαστικός, Φωτεινή Χαμιδιελή : Ζωγράφος – Εκπαιδευτικός, ενώ Γραμματειακή Υποστήριξη παρείχαν οι : Μαρία Μπόλου : Εκπαιδευτικός – Υπάλληλος Βιβλιοθήκης, Σμαρώ Νικολούδη : Υπάλληλος Βιβλιοθήκης

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου έκανε ο Πρόεδρος του Νέου Εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος, ενώ τις εργασίες της πρώτης ημέρας παρακολούθησε και ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Δημήτριος Γκέκας.

Το σεμινάριο διεξήχθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Untold Stories, υπό την αιγίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας προγραμματίζει και 2ο σεμινάριο Δημιουργίας Ψηφιακών διηγήσεων στις 3-5 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψηφιακών Διηγήσεων του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: