Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Αναβαθμίστηκε ο δικτυακός κόμβος του ΕΚΕΒΙ

ekebi1 Με έμβλημα την κουκουβάγια, λειτουργεί από την Τρίτη 24/6/08 ο νέος διαδικτυακός κόμβος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, αναβαθμισμένος, με νέα δομή και νέες θεματικές, στην ίδια διεύθυνση www.ekebi.gr

Περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, ψηφιοποιημένο το περιεχόμενο σπάνιων και δυσεύρετων σημαντικών περιοδικών και επιθεωρήσεων λογοτεχνίας- προς το παρόν τη Νέα Εστία, Οδός Πανός, Περίπλους, Πλανόδιον.

Από τον αναβαθμισμένο κόμβο του ΕΚΕΒΙ, που χρηματοδοτείται κατά 75% από το Διαρθρωτικό Ταμείο (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από Γ΄ΚΠΣ μέσω ΥΠΠΟ, ο χρήστης , βρίσκει επίσης, τα μέχρι στιγμής 40 προγράμματα του ΕΚΕΒΙ που έχουν ενεργοποιηθεί για την ενίσχυση και προώθηση συγγραφέων, μεταφραστών, βιβλιοπωλών, εκδοτών και βιβλιοθηκονόμων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι κατά μήνα επισκέπτες της ιστοσελίδας αγγίζουν τους 25000, με μέσο όρο παραμονής σε αυτήν 3 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, ενώ περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες, προέρχονται από το εξωτερικό, κυρίως από ΗΠΑ και Κύπρο.

Ιδιαίτερα την ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, -ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΕΚΕΒΙ, βιβλιογραφικής αναζήτησης για περισσότερους από 130.000 τίτλους βιβλίων και 70.000 δημιουργούς- , επισκέπτονται συστηματικά κάθε μήνα πάνω από 380.000 επισκέπτες.

«Ένας κόμβος είναι κάτι ζωντανό και όπως κάθε ζωντανό πλάσμα θα εξελίσσεται συνέχεια», δήλωσε η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, Κατρίν Βελισάρη, παρουσιάζοντας τον νέο κόμβο.

[via ΑΠΕ – ΜΠΕ]

3 σχόλια:

imwrong είπε...

ψάχνω από εδώ, ψάχνω από εκεί, όμως τα online ψηφιοποιημένα λογοτεχνικά περιοδικά δεν τα βρίσκω. Μήπως μπορείτε να με κατευθύνετε ή μήπως το δελτίο τύπου είναι λιγάκι βιαστικό σε σχέση με το site του κέντρου;

aikker είπε...

Μάλλον έχεις δίκιο imwrong. Προώθησα το ερώτημα σου στο ΕΚΕΒΙ και πιστεύουμε να απαντήσουν.

aikker είπε...

Από το Γραφείο Τύπου του ΕΚΕΒΙ πήραμε το παρακάτω σχετικό email:
"Όπως αναφέρουμε στο δελτίο Τύπου που δημοσιεύσαμε το αρχείο των ψηφιοποιημένων περιοδικών θα ανέβει προσεχώς, πιστεύουμε μέχρι τον Σπετέμβρη, γιατί δεν θέλαμε να το δώσουμε τμηματικά αλλά ολοκληρωμένο - σε αυτή την πρώτη του μορφή. Επίσης, όπως αναφέρουμε ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα έχουμε περισσότερα λογοτεχνικά περιοδικά που θα μας παραχωρήσουν τα αρχεία τους προς ψηφιοποίηση.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον - είμαστε πάντα ανοιχτοί σε σχόλια και παρατηρήσεις γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι.

Με εκτίμηση,

Νόπη Χατζηγεωργίου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΕΒΙ"