Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008

Σύγχρονη Βιβλιοθήκη στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος παρέστη σήμερα (10/06/2008 ) στην τελετή εγκαινίων της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Πρόκειται για μία σύγχρονη και άρτια εξοπλισμένη βιβλιοθήκη η οποία διαθέτει16.000 τίτλους βιβλίων σε 28.000 τόμους, αναγνωστήριο 380 θέσεων για τους φοιτητές, 6 ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς αναζήτησης βιβλιογραφίας μέσω διαδικτύου και 3 θέσεις για ΑΜΕΑ με ειδικό hardware και software για όλες τις κατηγορίες ΑΜΕΑ. Η Βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Πειραιά έχει 3 βάσεις δεδομένων ενώ παράλληλα συμμετέχει στην οριζόντια δράση των βιβλιοθηκών Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.

Η νέα Βιβλιοθήκη με τη λειτουργία της υποστηρίζει:

  • προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών έρευνα
  • ημερίδες και συνέδρια με οπτικοακουστικό υλικό
  • εκπαίδευση από απόσταση με ειδικό εξοπλισμό της ψηφιακής βιβλιοθήκης
  • δια βίου μάθηση με ειδικό εξοπλισμό της ψηφιακής βιβλιοθήκης

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιήθηκε μέσω Κοινοτικών και Εθνικών Πόρων. Το συνολικό κόστος της κτιριακής υποδομής ανήλθε στο ποσό των 2.811.000 ευρώ, για την ενίσχυση της ψηφιακής βιβλιοθήκης το ΤΕΙ Πειραιά χρηματοδοτήθηκε με 1.716.000 ευρώ και για ειδικό εξοπλισμό για ΑΜΕΑ με 132.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Παιδείας στο σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η νέα, σύγχρονη βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Πειραιά είναι ένα σημαντικό έργο Παιδείας και Πολιτισμού που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους φοιτητές του Ιδρύματος. Θέλω για μία ακόμα φορά να επαναλάβω ότι η γνώση στη σημερινή εποχή είναι δύναμη, είναι ανάπτυξη και η Πατρίδα μας αποβλέπει στην ανάπτυξη της παιδείας μας ως μοχλού προόδου των πολιτών μας.  Σε αυτό το πλαίσιο τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να στηρίξουμε την Ανώτατη Εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα ΤΕΙ. Στηρίζουμε έμπρακτα αυτό το στόχο με ανάπτυξη υποδομών, αύξηση της χρηματοδότησης, επίλυση του ζητήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων, αύξηση μονίμου προσωπικού και φυσικά την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το έργο αυτό όπως και όλα τα έργα που προωθούμε στην Παιδεία αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων, τους Καθηγητές και το Διοικητικό Προσωπικό, δουλεύουμε με στόχο να προσφέρουμε στη νέα γενιά της Πατρίδας μας το καλύτερο. Θέλω να πιστεύω ότι με αυτό το πνεύμα της συνεργασίας και της συναίνεσης θα πετύχουμε μια Παιδεία υψηλής ποιότητας που θα διασφαλίζει το μέλλον των νέων μας και του τόπου μας».

  • [via]

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: