Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων Εργαζομένων στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΪΟΥ 2008

Συνάδελφοι,

Επίπονη, αλλά δημιουργική και ελπίζουμε αποτελεσματική η προσπάθειά μας το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να θέσουμε το πλαίσιο της συλλογικότητάς μας και να καλέσουμε τους συμβασιούχους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα σε κοινή δράση. Από έναν αρχικό ολιγομελή πυρήνα προβληματισμού σύντομα ξεπεράσαμε τα 220 μέλη και την ερχόμενη εβδομάδα ίσως πλησιάσουμε τους 300, προκαλέσαμε ερωτήσεις στη Βουλή, συζητήσαμε (συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε) και ανιχνεύσαμε τη συμπαράσταση ανθρώπων και φορέων του χώρου μας.

Στόχος μας είναι μέσα από τη διεκδίκηση του αυτονόητου να αναδείξουμε τις πτυχές της μη χρηματοδότησης των βιβλιοθηκών, την εργασιακή ομηρία εκατοντάδων συναδέλφων και να πετύχουμε τη δίκαιη λύση των οικονομικών και στελεχιακών προβλημάτων των βιβλιοθηκών της χώρας μας.

Η πολυπλοκότητα των δράσεων που σχεδιάζουμε, ο όγκος της δουλειάς που απαιτείται να γίνει, οι επαφές και η επικοινωνία δεν μπορεί πια και δεν το θέλουμε να γίνεται από κάποιους λίγους. Πλέον ο καθένας μας καλείται ατομικά και πρωτίστως συλλογικά να ενεργοποιηθεί με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Να ενημερώσει τον κόσμο για τις βιβλιοθήκες, να πετύχει τη συμπαράσταση και την υποστήριξη φορέων και προσώπων.

Σας καλούμε λοιπόν στην Αθήνα το Σάββατο 17 Μαϊου 2008, στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου (Πατησίων 42), στις 11 το πρωί για να δώσουμε με την παρουσία μας, τον προβληματισμό μας και την αποφασιστικότητά μας υπόσταση και όραμα στον αγώνα μας.

Στην τελευταία συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, αποφασίσαμε πως τα θέματα συζήτησης στην 1η Πανελλαδική Συνάντηση καθορίζονται ως εξής:

  1. Χαιρετισμός εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής
  2. Εκλογή Προεδρείου Πανελλαδικής Συνάντησης
  3. Συζήτηση και επιλογή οργανωτικού μοντέλου που πρέπει να ακολουθήσουμε
  4. Συζήτηση και επιλογή των μορφών κινητοποιήσεων που πρέπει να ακολουθήσουμε
  5. Εκλογή Κεντρικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας
  6. Συζήτηση και επιλογή κειμένου θέσεων ψηφίσματος της Πανελλαδικής Συνάντησης

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι, να αποστείλουν στην επιτροπή, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαϊου, τις δικές τους προτάσεις – εισηγήσεις στα θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή, αποφάσισε το κάλεσμα μας, να απευθυνθεί και σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις ελληνικές βιβλιοθήκες και δεν ανήκουν στους συμβασιούχους ή σε φορείς που σχετίζονται με τον χώρο των βιβλιοθηκών και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια: