Σάββατο, 7 Ιουνίου 2008

Υπενθύμιση: Συνέδριο με θέμα "Σχεδιάζοντας τις Βιβλιοθήκες του Μέλλοντος"

Στις 10-11 Ιουνίου 2008 θα πραγματοποιηθεί το 5ο ετήσιο διεθνές συνέδριο της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας από το Goethe Institut Athen με θέμα «Όραμα Βιβλιοθήκης». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008 και ώρα 19:30, στο αίθριο του ΕΙΕ.

Διάρκεια έκθεσης: 9 - 22 Ιουνίου 2008

image

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Σχεδιάζοντας τις Βιβλιοθήκες του Μέλλοντος». Στόχος του είναι να παρουσιαστούν οι τρέχουσες τάσεις στην αρχιτεκτονική των βιβλιοθηκών με σκοπό οι βιβλιοθήκες να αποτελούν ένα κατάλληλο και σύγχρονο περιβάλλον το οποίο θα διευκολύνει και θα προσελκύει περισσότερους χρήστες.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι:

  • Αρχιτεκτονική βιβλιοθηκών (οικολογικά κτήρια, εσωτερική διακόσμηση, διατήρηση κτηρίων,προσβασιμότητα από άτομα με αναπηρίες)

  • Στρατηγικός σχεδιασμός (πρότυπα, προγράμματα για την οικοδόμηση/ανακαίνιση της βιβλιοθήκης)

  • Ο ρόλος των βιβλιοθηκονόμων στη διαδικασία σχεδιασμού (συνεργασία αρχιτέκτονα-βιβλιοθηκονόμου, σχεδιασμός για  την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, ο ρόλος της τεχνολογίας)

  • Οι βιβλιοθήκες ως χώροι κάλυψης ποικίλλων αναγκών της κοινότητας που υπηρετούν

  • Χρηματοδότηση

  • Παραδείγματα βέλτιστης πρακτικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: