Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ Συντονιστικού Οργάνου Συμβασιούχων Εργαζόμενων σε Βιβλιοθήκες

ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε έργα βιβλιοθηκών (βιβλιοθηκονόμοι και πληροφορικοί) έπειτα από την ανακοίνωση διακοπής της χρηματοδότησης των βιβλιοθηκών από το ΕΣΠΑ, αποφασίσαμε στις συναντήσεις μας 2 και 9 Απριλίου την συντονισμένη δράση για την αλλαγή της εν λόγω απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.

Πρώτο μας στόχο ορίσαμε την καταγραφή των εργαζομένων με συμβάσεις στις βιβλιοθήκες και την οργάνωσή μας. Το παρόν συντονιστικό όργανο αποφάσισε ως πρώτο βήμα τη διεύρυνσή του με εκπροσώπους συμβασιούχων από όλες τις βιβλιοθήκες που πλήττονται από την απόφαση αυτή.

Οδηγούμαστε έτσι σε Πανελλαδική συνάντηση Συμβασιούχων εργαζόμενων σε Βιβλιοθήκες μετά το Πάσχα για την οργάνωση των δράσεών μας και σε τεκμηριωμένη διεκδίκηση των 4 βασικών αιτημάτων μας:

  • Ένταξη των έργων Βιβλιοθηκών στο ΕΣΠΑ του 2009-2013
  • Δέσμευση για την ανανέωση των συμβάσεων σε όλους τους εργαζομένους σε έργα βιβλιοθηκών με το νέο έτος, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει χρονικό κενό μεταξύ των συμβάσεων
  • Ένταξη των έργων βιβλιοθηκών στους τακτικούς προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων συμβασιούχων στα έργα βιβλιοθηκών.

Καλούμε τους συμβασιούχους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα μας. Να μας αποστείλουν τα στοιχεία τους (ονόματα, Βιβλιοθήκες, mail) και να συνταχθούν στην προσπάθεια ανατροπής του σκηνικού που διαμορφώνεται.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους, διοικήσεις βιβλιοθηκών, ιδρύματα, ερευνητές και πανεπιστημιακούς, κόμματα και συλλογικότητες, να συνταχθούν στον αγώνα και να συμμεριστούν την αγωνία μας για το μέλλον των βιβλιοθηκών στη χώρα μας.

Για την επικοινωνία σας μαζί μας απευθυνθείτε:

Παντελής Μπράττης pbrattis@unioncatalog.gr

Γιώργος Κατσαμάκης gkkatsam@academyofathens.gr

Συντονιστικό Όργανο Συμβασιούχων Εργαζόμενων σε Βιβλιοθήκες 

Ακαδημία Αθηνών - Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών - ΑΣΠΑΙΤΕ - Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Πανεπιστήμιο Πειραιά - Πάντειο Πανεπιστήμιο - Πολυτεχνείο Κρήτης - Συλλογικός Κατάλογος Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών - ΤΕΙ Αθήνας - ΤΕΙ Κρήτης - ΤΕΙ Χαλκίδας - Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: