Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Ευρετήριο Ελληνικών Ψηφιακών Πηγών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πήραμε το παρακάτω ενδιαφέρον email που αφορά τις ελληνικές ψηφιακές πηγές:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών θα ήθελε να σας ενημερώσει για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του Ευρετηρίου των Ελληνικών Ψηφιακών Πηγών, σε συνέχεια όπως ίσως κάποιοι από εσάς θυμούνται, των σχετικών μας ανακοινώσεων στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στον Πειραιά και στην Διημερίδα του ΤΕΙ Πειραιά στην Σύρο τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Ευρετήριο λειτουργεί στην διεύθυνση: http://www.lis.upatras.gr/Libworld/gr_resources_EL.php και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εθνικό σημείο αναφοράς για το σύνολο των ελληνικών ψηφιακών συλλογών και πηγών πληροφόρησης οι οποίες παρέχουν πληροφορίες ή/και πρόσβαση σε πρωτότυπο περιεχόμενο στην ελληνική γλώσσα.

Το Ευρετήριο δίνει την δυνατότητα για:

Στην παρούσα φάση, οι καταγεγραμμένες πηγές και οι βασικές πληροφορίες για αυτές έχουν εισαχθεί στο Ευρετήριο από το προσωπικό της ΒKΠ με βάση τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, 1-3 Οκτωβρίου 2007.

Η ευρετηρίαση των πηγών έγινε βάση συγκεκριμένου σχήματος Κατηγοριών και Τύπων Πηγών.

Το Ευρετήριο λειτουργεί σε πιλοτικό στάδιο και για την περαιτέρω βελτίωσή του θα είμαστε ευγνώμονες αν μας στέλνατε οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση για την λειτουργικότητα και χρηστικότητά του. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι η εγκυρότητα και η χρηστική λειτουργία ενός τέτοιου Ευρετηρίου βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αποδοχή του και την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων και της ψηφιακής κοινότητας της χώρας μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε:

- όλους όσους δραστηριοποιούνται σε σχετικές πρωτοβουλίες να υποβάλουν στο Ευρετήριο στοιχεία για κάθε νέα προσπάθεια ψηφιοποίησης, ευρετηρίασης ή γενικότερα δημιουργίας ελληνικού ψηφιακού περιεχομένου

- τους υπευθύνους των πηγών που έχουν ήδη εισαχθεί στο Ευρετήριο να ελέγξουν τις σχετικές εγγραφές και να υποβάλλουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:
Παναγιώτης Γεωργίου (τηλ: 2610 969 623, e-mail:
panos@lis.upatras.gr)

Η δημιουργία του Ευρετηρίου υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου "ΤΗΛΕΦΑΕΣΣΑ: Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών στην ακαδημαϊκή κοινότητα" - ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ/Γ' ΚΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: