Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008

Σεμινάριο για Βιβλιοθήκες στη Βιβλιοθήκη Βέροιας

          Πρόσκληση

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας προγραμματίζει μέσα στο 2008 να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό και τη διαμόρφωση του παιδικού τμήματος, που στεγάζεται στο ισόγειο του κεντρικού της κτηρίου επί τη οδού Έλλης 8. Η όλη δράση γίνεται με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τεχνικός σύμβουλος στο έργο αυτό είναι ο κ. Δημήτρης Χαλκιόπουλος. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας, δύο εμπειρογνώμονες σε θέματα παιδικών Βιβλιοθηκών από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Aarhus της Δανίας. Στη Βιβλιοθήκη αυτή έχει απονεμηθεί το 2004 το βραβείο του ιδρύματος Bill & Melinda Gates .

Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη Βιβλιοθήκη στον κόσμο για τη χρήση των νέων τεχνολογιών και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων.

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου του 2008 διοργανώνουμε μια ανοικτή εκδήλωση για το κοινό και τους επαγγελματίες του χώρου, σχετική με τις υπηρεσίες βιβλιοθηκών για παιδιά και εφήβους και τα σχέδια για την νέα βιβλιοθήκη του Aarhus στη Δανία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τα 25 άτομα.

Οι ομιλίες και η συζήτηση θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.

Δείτε την πρόσκληση, το πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: