Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2007

Μια οφειλή...

Όταν ξεκίνησε ο ΣΚΔΒ (1999) οι δημόσιες βιβλιοθήκες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (όλοι μας δηλαδή), είχαν "μαύρα μεσάνυχτα" για αυτοματοποιημένα συστήματα και διάταξη δεδομένων σε MARC. Σήμερα, όμως, βρίσκονται πολλά βήματα μπροστά!

Μεγάλο ποσοστό θετικής συμβολής σ' αυτή την εξέλιξη είχε η βιβλιοθηκονομική ομάδα του τέως Τμήματος ΑΒΕΚΤ του ΕΚΤ. Μας έμαθαν να συνεργαζόμαστε, να ψάχνουμε, να διασταυρώνουμε πληροφορίες, να μη φοβόμαστε την τεχνολογία και να πειραματιζόμαστε, και να βλέπουμε μπροστά ...να οραματιζόμαστε καλύτερες βιβλιοθήκες!
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μιχάλη, το Μανώλη, τη Ντίνα, τη Λίνα, την Άννα και τη Μάρα. Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, αν δεν υπήρχε αυτή η ομάδα, ο ΣΚΔΒ δε θα υπήρχε σήμερα! Δε μας έμαθαν μόνο το ΑΒΕΚΤ, μας πήγαν πολύ πιο πέρα.
Θα μας λείψουν, αλλά... συνεχίζουμε... με την εμπειρία, την πίστη και τη γνώση που μας μετέδωσαν. Κάποτε, κάπου αλλού, και κάπως αλλιώς ίσως ξανασυνεργαστούμε...

Υ.Γ. Αυτή το καθαρά συναισθηματικό post δεν έχει καμία σχέση με τη νέα ομάδα που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του ΑΒΕΚΤ, ούτε βέβαια με το ίδιο το ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: